Geef je carrière een boost!
Geschreven door: Karin Wiebenga 18 januari 2017
Trainer/Coach
karin@nlppunt.nl

5 Redenen om de technieken van NLP te leren

Heb jij weleens dat je het idee hebt dat je niet begrepen wordt? Wat doe je dan? Ga je harder praten, loop je stampvoetend weg of gebeurt er iets anders? Zeg je een paar keer hetzelfde voor je gevoel, voordat een ander je begrijpt?

 

NLP laat je zien dat we allemaal op een bepaalde manier communiceren en helpt je hierin je eigen voorkeur te ontdekken. Daarna leer je hoe je de voorkeur van de ander herkent. Wanneer deze afwijkt van jouw voorkeur geeft NLP je tools om je af te stemmen op de ander. Communicatie gaat over de ander bereiken, anders is het een monoloog. We spreken om de ander iets te vertellen, om de ander iets te laten doen of ervaren. Door de ‘taal’ van de ander te spreken en je af te stemmen op de ander wordt je begrepen.

zes negen

Je bewust worden van de manier waarop je in het leven staat

Herken je dat je je afvraagt hoe het komt dat anderen niet kunnen luisteren? Dat ze op ieder verhaal, vraag, opmerking jouw verhaal overnemen. Dit omdat zij het of ook hebben meegemaakt, of omdat ze graag hun eigen ervaring met je willen delen. Of herken je dat iemand juist heel goed kan luisteren en zou jij dat ook willen leren? Hoe je dit doet en wat het je oplevert of misschien juist kost is een essentieel onderdeel van de NLP opleiding. Dit inzicht kan een mooie verandering en/of verademing brengen. 

 

 

 

vrienden aan zeeSluit jij meteen aan in het contact met een ander of duurt het wat langer?

Herken je dat je in het eerste contact met anderen je meteen op je gemak kunt voelen en dit ook van de ander terug krijgt? Of heb jij soms moeite om het contact te maken om welke reden dan ook? NLP laat je inzien wat er gebeurt in het contact met de ander. Wat de term ‘rapport’ betekent en inhoud. In het contact met anderen spelen onze lichaamstaal, onze stem en de manier waarop je die gebruikt een belangrijke rol. Woorden horen daar ook bij en toch kun je de meeste onzin uitkramen als je wel de juiste non-verbale signalen gebruikt en afgeeft. In dit eerste contact met anderen gaat het om ons onbewuste gedrag waardoor we ons ‘veilig’ of ‘onveilig’ voelen om dat te zeggen wat we denken en of voelen of willen delen. Hoe je dit eerste contact legt en waarom je dit zo doet zegt ook wat over hoe jij in het leven staat. Hierin kun je winst behalen en er je voordeel mee doen zodat jouw contact met anderen (nog) sneller, beter en makkelijker gaat. 

 

 

 

ankerenHoe is het, om ook op momenten dat het erop aankomt je te voelen zoals je wil voelen.

Soms ben je in een andere staat dan je zou willen zijn, als je boos of verdrietig bent en het nodig is om vrolijk of sterk te zijn. Als je zenuwachtig bent en je wil zelfvertrouwen uitstralen of rustig worden. NLP laat je zien en geeft handvatten hoe jij je onder alle omstandigheden kunt gedragen zoals jij wil, of zoals het op dat moment handig of nodig is. De techniek van ankeren is zo onbewust en zo handig en eenvoudig om dit bewust te gebruiken.

 

 


Doelgericht zijn

NLP laat je zien en ervaren wat doelgericht zijn is. Want hoe doelgericht ben je, ben je bewust van dat wat je wil en hoe je dat voor elkaar krijgt? Wat is het doel wat jij wil bereiken? Hoe jij je doel behaalt en hoe dat samenhangt met de taal die jij spreekt vanuit je gedachten is een belangrijk onderdeel van NLP. Weten hoe je eigen gewoontes in elkaar steken en daarnaar handelen zorgt voor bewustwording. Vanuit deze bewustwording kun je gaan kijken naar wat je wil bereiken en ook waarom je dit wil. Een krachtige doel helpt je verder.

Wil je kennis maken met ons en de tecnieken van NLP, kom dan naar de Career Boost Camp. Een hele dag inzicht krijgen in je succesfactoren en je actieplan maken om dat te doen wat je wil gaan doen. Het kost je maar €47,- voor koffie, thee, lunch en zaalhuur. De technieken en inzichten krijg je van ons. Schrijf je in en verzeker je van een plaats.