Mindmappen

Beter onthouden en meer overzicht

MINDMAPPEN

Inschrijven 

 

Beter onthouden en meer overzicht

Veel mensen hebben het druk, er komen nieuwe uitdagende dingen op ons pad en er is veel te lezen en te leren.  Dit betekent prioriteiten stellen en overzicht in de drukte bewaren. Soms is er weinig tijd om nieuwe informatie goed te verwerken. Herkenbaar?  Dan is mindmappen een techniek om sneller en effectiever informatie te onthouden. 
Uit onderzoek is gebleken, dat onze hersenen van nature beter functioneren als we meer gebruik maken van beelden, symboliek en associaties. Dit laten we nu veelal onbenut en dat is een grote gemiste kans. De methode die hier maximaal gebruik van maakt heet mindmappen© en is uitgevonden door Tony Buzan.

Wat is mindmappen©
Mindmappen© is een krachtige techniek, waarbij je een gedachtekaart maakt  van een bepaald onderwerp in de vorm van een soort spinnenweb-achtige structuur. Door het gebruik van sleutelwoorden(1), tekeningen en kleur worden de beide hersenhelften gebruikt en daardoor wordt de werking van ons geheugen door het associatieve vermogen van de hersenen optimaal benut. Een plaatje zegt meer dan duizend woorden!!

(1) woorden die een bepaald facet kernachtig samenvatten en als basis dienen voor verdere associatie

Hoe maak je een mindmap©
In het midden van een vel papier zet je het centrale thema neer in de vorm van een plaatje. Vanuit deze afbeelding worden verschillende hoofdtakken getrokken, die betrekking hebben op dat centrale thema. Op de takken worden de sleutelwoorden gezet. Deze takken kunnen vervolgens verder uitgebreid worden door steeds verder door te associëren. Dit alles bij voorkeur met plaatjes en kleuren ondersteund. Elke afzonderlijke tak wordt weer verder vertakt, etc.
Door deze opbouw krijg je meer overzicht en structuur.

Wat zijn de voordelen
Het voordeel van deze methode is, dat voor zowel jong als oud leren op deze manier veel efficiënter is. Ook het creatieve vermogen wordt door het maken en gebruiken van mindmaps vergroot, omdat de linker- en de rechter hersenhelft continu samenwerken. Het is zo leuker om te leren en levert het ook nog eens de nodige tijdbesparing op.

Voor wie is dit interessant
Voor iedereen, die zowel beroepsmatig als privé veel informatie te verwerken krijgt en dit graag op een efficiënte manier wil doen.

NLPpuntNL verzorgt deze training als incompany training (op aanvraag) en meestal samen met snellezen.
Bel voor informatie met 035 - 6286116 of mail info@nlppunt.nl