Geef je carrière een boost!

ebookMeld je nu aan en ontvang gratis het E-Book:
Geef je carrière een boost!!
Een praktisch boek waarin je tools krijgt aangerijkt om jouw carrière en de rest van je leven succesvol te maken.

Aanmelden 

Nieuwsbrief archief

nlppuntnl inschrijven career boost camp

Ervaringen

REFERENTIES

ENKELE REACTIES CURSISTEN TRAINERS TRAINING 2012

 

The NLP Bubble
Maandag 19 maart 2012. De bloembollenvelden rondom Noordwijkerhout kleuren nog niet en met zonnig lenteweer als op deze dag zal dat niet lang meer duren.
Het is eindelijk zover, de start van de Trainers Training 2012 en het voelt een beetje als een schoolreisje: je hebt er lang naar uitgekeken, je denkt dat je ongeveer weet  wat je gaat doen, maar wat het je echt gaat brengen, geen idee. Het begint allemaal rustig en gemoedelijk, praatje met de andere cursisten, koffie erbij , de kennismaking met de trainers van de komende weken, Tad en Adriana James.
Hoe spannend is dat?
Vervolgens in een achtbaan terechtgekomen (in de Efteling laat ik die ervaring aan me voorbijgaan) die al je aandacht en inzet vereist en verdient. In hoog tempo worden inzichten en kennis aangereikt ten aanzien van het geven van een goede training die direct in oefeningen getest worden. Hup, uit je comfortzone, doen!
Nooit gerealiseerd dat je met je stemgebruik zoveel kunt bereiken. En je lichaamshouding, je energie, je trainersstaat, je handgebaren, je wordt je bewust gemaakt van al die dingen die je onbewust doet en die van invloed zijn op je publiek. En als het van invloed is op je publiek, zet het dan bewust in zodat je bereikt wat je wilt.
Aangezien mijn zoon ooit tegen mij zei; “Mam, je bent geen Italiaanse dus wapper niet zo met je handen als je praat”, was niet meer onbewust “wapperen”, maar handgebaren, op basis van de Satir Stances, bewust inzetten ter ondersteuning van dat wat je zegt één van de geweldige eyeopeners.
Daarnaast wordt er getraind op het scherp en helder inhoud geven aan je presentatie én de timing ervan. Scherp, helder en duidelijk NLP uitleggen zoals het bedoeld is en in je presentatie het bewuste én onbewuste voeden. Hoeveel meer kun je aan je publiek meegeven dan je in eerste instantie denkt.
En ik ben 3 weken lang getrakteerd op inspirerende en regelmatig humoristische presentaties van Tad en Adriana, die je voortdurend laten ervaren, horen en zien  wat vakmanschap is. Het oogt zo eenvoudig, klinkt zo  vanzelfsprekend, alsof ze het ter plekke bedenken, en niets is minder waar.
Alles wat ze doen heeft altijd een doel.
Het bewuste en onbewuste voeden op meesterlijk wijze. Er waren presentaties waarin beperkende overtuigingen van mij als zeepbellen uiteen spatten. Hoe bijzonder is het als je dat bij mensen kunt bereiken?

Ook 3 weken leren en genieten van de presentaties van medecursisten, waarin iedereen zijn eigen unieke stijl meeneemt en veel NLP onderwerpen tot in de details de revue passeren. Weken waarin je mensen ziet groeien in zo’n korte tijd en zoveel meeneemt van alle feedback die je krijgt.
En wat te denken van de geweldige demonstraties van diverse NLP technieken op DemoDay. Zoals velen was het de dag waar ik het meest tegenop zag en uiteindelijk zo van genoten heb (vooral toen ik mijn eigen, gelukkig geslaagde, demo gehad had….). Mooie demo’s van medecursisten en van Tad, ontroerend op zijn tijd, NLP zoals het bedoeld is.
Een pittige en intensieve training? Zeker! En ook een “once in a lifetime experience “, waar ik meer van meeneem dan ik me nu al bewust ben. 3 weken in een NLP bubble, een mooie en zeer leerzame ervaring!
Is dat geen cadeautje?
Iedereen geslaagd en als ik naar huis rij zie ik dat de bloembollenvelden ook in bloei staan….

Marianne van der Zanden

 

Wat heb ik genoten van de door NLPpuntNL georganiseerde internationale NLP Trainers Training van 19 maart t/m 5 april 2012 in Noordwijk! Dankbaar voor de daadkracht van Guido Dik om de twee Amerikaanse Mastertrainers van wereldniveau naar Nederland te halen. Tad en Adriana James hebben met humor een geweldige performance gegeven en diepe indruk op mij gemaakt. Elke dag voelde ik mij gestretcht. Aanvullend werden er inspirerende trainingen gegeven door Tara Dik, Guido Dik en Karin Wiebenga. Werkelijk elk uur werd benut om ons te laten groeien. De mensen van NLPpuntNL hebben al hun hulpbronnen ingezet om mij mijn doelen te laten behalen. Met veel enthousiasme werden we dagelijks bijgestaan door een flinke groep deskundige (internationale) NLP-coaches. Afwisselend plenaire en subsessies zorgden voor veel vaart tijdens de opleiding. Ook over het vormen van studiegroepen was nagedacht. Op een vloeiende manier beleefde ik het vak van NLP-trainer. Alle facetten van het trainersvak kwamen soepel aan bod. Van het samenstellen van een effectieve workshop, de bewuste samenstelling van een volledige NLP-training tot het vermarkten van opleidingen. NLPpuntNL deelde echt de ervaringen in opleidingenland met ons, waardoor ik mij nog beter voorbereid voel op het trainersvak. Theorie en de praktische doorvertaling waren voelbaar, hoorbaar en zichtbaar! Wat een beleving.

De drie mooie weken met een prachtige groep mensen zijn voorbij...en het internationaal erkend certificaat is binnen. Het avontuur gaat verder en het prima NLPpuntNL netwerk ook. Het was de eerste keer dat ik via NLPpuntNL een opleiding volgde en zeker niet de laatste keer. Het heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar wat zij nog meer voor mij kunnen betekenen. Dank voor de goede ervaring!

Wilma Broeseliske, Faith in Company

 

Ik heb ontzettend genoten van Ted en Adriana James. Ten eerste vond ik het waardevol om hun aan het werk te zien, zij behoren toch voor mij tot de eerste generatie NLP. 
Ik vond ze zeer inspirerend in hun lesmethodiek, alles wat gezegd wordt heeft een doel. Ik heb gelachen over hun verhalen en grapjes. 

Ten tweede heb ik ontzettend veel geleerd, o.a. over de opbouw van metaforen, hoe je het pre-teaching aspect hierin kan verwerken. Ook het ankeren van gebaren tijdens een speech of presentatie en hoe die blijven hangen in je onderbewuste vond ik zeer leerzaaam. En dat terwijl ik toch altijd dacht dat ik niet zoveel op had met ankeren! 
Het gebruik van je handen tijdens een presentatie heeft inmiddels ook een heel andere dynamiek gekregen. Ik gebruik mijn handen gepast en ter ondersteuning van de inhoud. 

Tijdens de training werd het luisteren afgewisseld met oefeningen, vooral deze oefeningen hebben mij veel gebracht. Vanuit de feedback van medecursisten leer je de teksten generiek te houden, zoveel mogelijk gebruik makend van universele voorbeelden. 

Ik heb inmiddels mijn eerste training gegeven, en gelukkig had ik tijdens de training met Ted en Adriana via een oefening mogen ervaren dat je naast je liefste publiek ook een minder leuk publiek kunt krijgen. Voorheen zou ik daar mijn aandacht naar gebracht hebben en nu heb ik het gelaten. Dit bleek was precies goed, en de rest van de dag verliep als een zonnetje.

Carolien Romkema

 

Heerlijk. Ik heb genoten. Van een inhoudelijk ijzersterke training, mooie werkvormen en uitstekende trainers. En: geweldig goed geregeld allemaal. Door een organisatie met hart voor mensen. Met trainers en medewerkers die op een gedegen, zorgvuldige, warme, professionele en integere wijze bezig zijn hun bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mensen en de ontwikkeling van NLP.
Al vanaf de eerste contacten ervoer ik een oprechte interesse vanuit NLPpuntNL om mij weer een stap verder te brengen. Ik geef zelf al jarenlang training. En weet inmiddels wel wanneer ik met vakmanschap te maken heb. En dat heb ik bij de trainers van NLPpuntNL mogen ervaren. Hoe zij voor iedere deelnemer, op ieder niveau, toegevoegde waarde hebben kunnen leveren, en hoe zij daarnaast hebben bijgedragen aan het groepsproces vind ik een groot compliment waard.
Mooi ook hoe iedere trainer voorleeft wat zij zeggen belangrijk te vinden. Heel congruent in hun gedrag en bijbehorende boodschap. Had ik dan helemaal niets aan te merken op de training? Natuurlijk wel, maar opvallend weinig, en allemaal in de marge. Wat mij betreft scoorde deze training een hele dikke 9. Ik zou zo weer een training volgen bij deze club. En mocht je toevallig eraan twijfelen of je wil meedoen aan de trainersopleiding? Gewoon doen! Een verrijking die je bij zal blijven. Daar sta ik persoonlijk voor in.

Veel plezier ermee!
Arjan Lautenbach, PIO, Partner In Ontwikkeling

 

Hoe ik het heb ervaren: inspirerend, heftig, af en toe frustrerend, zwaarder dan ik had gehoopt qua tijdsinvestering, zeer leerzaam en leuk.
Wat ik heb geleerd: veel inhoud en NLP dingen. Maar belangrijker nog: leg de lat hoog, stel hoge standaarden aan je werk, aan je precisie in het doen/leren/trainen van NLP. Ook geleerd: nieuw bewustzijn van wat de effecten zijn van wat ik doe, met mijn stem en met mijn houding/beweging. Ik doe nog teveel wat afleidt. Ik kan nog meer de interne beleving van mensen sturen/leiden en ze nog meer laten leren. Ook leerzaam voor mij persoonlijk: hoe commercieel Tad en Adriana durven zijn.
Inspirerend: hoe Tad, Adriana en jullie NLP voorleven. En congruent zijn met jullie boodschap.
Hoe inzetten: vooralsnog mijn bestaande werk (trainen, begeleiden) larderen met de dingen die ik heb bijgeleerd. Maar ook: een practitioner gaan opzetten! Ben geïnteresseerd om voor het Master Trainer traject te gaan, dus wie weet…

Hartelijke groetjes,
Arjan Lautenbach
Klik hier om in te schrijven voor de NLP Trainers Training 2017

Algemene voorwaarden Trainers Training 2017

Meest gelezen

Vind ons

Twitter

FacebookContact / Adres

NLPpuntNL
Acaciapark 96
1213 LE Hilversum

+31(0)35-6286116

info@nlppunt.nl

@NLPpuntNL

NLPpuntNL

www.nlppunt.nl