Geef je carrière een boost!

HARDE BALLEN, TWAALF INTRIGERENDE TENNISSERS

Krajicek, Richard,
Harde ballen,Twaalf intrigerende tennissers,
ISBN 9043906190, Tirion Uitgevers BV

Harde ballen,Twaalf intrigerende tennissers Richard Krajicek (1971) is de meest succesvolle tennisser die Nederland ooit heeft gekend. De Muiderberger haalde de vierde positie op de wereldranglijst en stond vijf jaar bijna onafgebroken in de top-10. Tijdens zijn imposante carrière (1989-2003) wist hij maar liefst 17 toernooien te winnen, waaronder het belangrijkste toernooi ter wereld: Wimbledon. Krajicek heeft zijn successen echter niet cadeau gekregen. Zijn weg naar de wereldtop werd bemoeilijkt door allerlei blessures en de slechte relatie met zijn vader.

In Harde Ballen beschrijft hij aan de hand van twaalf legendarische tennissers zijn eigen leven op de ATP Tour. Op levendige wijze vertelt hij over zijn ervaringen met toptennissers als John McEnroe, Pete Sampras, Goran Ivanisevic en Andre Agassi. Harde Ballen is ook een boek over doorzettingsvermogen. Het laat zien hoe Krajicek als kind van Tsjehische asielzoekers uitgroeide tot een Wimbledonkampioen en hoe hij het contact met zijn vader uiteindelijk herstelde.
Harde Ballen staat vol met persoonlijke anekdotes en geeft daarom een uniek kijkje achter de schermen van de fascinerende profwereld. Een must voor elke tennisliefhebber.
Tegenwoordig is Richard Krajicek onder meer directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Ook is hij oprichter van de Richard Krajicek Foundation, die zich inzet voor de sportbeoefening van jongeren in achterstandswijken. Verder heeft hij een maandelijkse column in het blad Sportweek en traint hij wekelijks met de talenten van Jong Oranje.