Onze cursisten geven ons gemiddeld 9.7!

Wat is NLP?

Neuro Linguistisch Programmeren

Neuro Linguistisch Programmeren heeft al veel mensen over de hele wereld inzicht gegeven in hun communicatie en hun handelen. Het helpt hen bij het nemen van beslissingen en het inrichten van hun leven. Daarmee is NLP een krachtige set van tools.

Bovendien is NLP een goed middel waarmee je andere mensen kunt helpen. Deze combinatie, je eigen leven vorm te geven en anderen helpen, maakt NLP tot een krachtige belofte.

Wat anderen zeggen...

Al meer dan 1276 tevreden cursisten gingen je voor

"NLP heeft me meer keuzemogelijkheden gebracht in mijn dagelijkse communicatie; dat geeft me rust en vertrouwen."

Drs. Herma van Lith-Slof RA
Accountant

"Een interessante dag, waarbij je veel leert over jezelf en direct actie kunt ondernemen om jezelf te verbeteren."

Sander v.d. Klugt
Arbeidsdeskundige

De vier pijlers van NLP

De pijlers geven je inzicht in de bouwstenen van NLP.

Dit zijn de bouwstenen waar de technieken van NLP op voortborduren. Ze zijn steeds te herleiden naar één van deze bouwstenen. Daarmee is NLP een vakgebied wat zich bezig houdt met het zoeken naar meesterschap.

De kunst van het contact maken

Je kunt met je fysiologie, je stem en je woorden ervoor zorgen dat je aansluiting vindt bij de ander. Dit is rapport. En dat is nog een hele kunst!

Doelgerichtheid


Doelen stellen en halen is waar het om draait in NLP. Het hebben van een doel bepaalt je focus en een focus zorgt ervoor dat het resultaat binnen handbereik komt.

Zintuigen

Als mensen de manier waarop de beelden van de werkelijkheid worden opgebouwd niet kennen – namelijk via de zintuigen – dan vinden mensen de snelheid van NLP onvoorstelbaar.

Flexibiliteit

Flexibiliteit zorgt voor een groot aanpassingsvermogen. Hoe flexibeler je bent, des te meer mogelijkheden je hebt. Met NLP word je flexibeler dan wie dan ook.

Wanneer je deze vier pijlers goed kent, kun je aan de slag met NLP!

Meer informatie nodig?

Meer weten over NLP en de bouwstenen? Download dan nu de whitepaper!
Download de Whitepaper

Modeling in NLP

Hoe leuk leren ook is, je doet het wel om resultaten te boeken met de verworven vaardigheden. Wat dan helpt is dat je de vaardigheden ook snel tot je kunt nemen. 

Hiervoor hebben we in NLP het proces van modeling gecreëerd. Modeling is een manier om heel snel vaardigheden toe te kunnen voegen. Het Nederlands woord voor modeling is modelleren.

1

Fase 1

Bepaal de over te nemen vaardigheid en zoek je model.

Fase 2

2

Vraag de kenmerken van de expert op.

Fase 3

3

Meester worden van de vaardigheid.