Omdenken

Geschreven door: Guido Dik 2 mei 2018
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

Omdenken, de kracht van positief denken en NLP

Ken je mensen die altijd positief zijn? En wil je dan weten, wat het geheim is hierachter? Hoe kan ik dat ook doen? En heb je bij andere mensen wel eens het idee dat ze te negatief zijn? Kost het dan energie om ze daar wat aan te laten doen? Of vind je dat positieve gedoe allemaal maar niets, dat kan ook.
In NLP besteden we hier veel aandacht aan en er zijn gelukkig meer initiatieven die hier ook naar kijken. “Omdenken” is zo’n verschijnsel. Wanneer ik het tegenkom gebeurt het me steeds dat ik een enorme glimlach op mijn gezicht krijg. Ik vind het een hele leuke en nuttige manier van denken. Binnen NLP noemen we dit herkaderen en dan in een mooi systeem gegoten. In deze blog ga ik wat dieper in op Omdenken, herkaderen en de link met NLP. Wat is de zin en de onzin hiervan? En heeft dat positieve denken wel zin?

Nee zeggen en grenzen aangeven

Geschreven door: Karin Wiebenga 13 maart 2018
Trainer/Coach
karin@nlppunt.nl

NLP en grenzen aangeven, hoe zeg je Nee?


Herken je dat je naar huis wil want je hebt een afspraak op school. Of je hebt met jezelf afgesproken dat je op tijd thuis wilde zijn om een aantal dingen te doen die zijn blijven liggen. Of herken je dat je te weinig tijd hebt voor jezelf en altijd aan de ander denkt en de ander voorrang geeft?

Hoe lastig kan het zijn om nee te zeggen of voor jezelf te kiezen. Men vind je zoveel leuker, aardiger, makkelijker wanneer je ja zegt of niet? Wanneer je meebeweegt en doet wat de ander vraagt of wil.

NLP en gelukkig werken

Geschreven door: Karin Wiebenga 12 februari 2018
Trainer/Coach
karin@nlppunt.nl

Hoor jij de laatste tijd ook zoveel mensen over gelukkig werken? Wellicht ben je er al mee in aanraking gekomen, of niet? Het is in elk geval een trend, een mooie trend wat mij betreft. ik was ook nieuwsgierig hoe dat in elkaar zit, jij ook? Vorig jaar was ik te gast op het grootste event over werkgeluk Happy People Better Business , waar de zoektocht naar handvatten, inspiratie en informatie rondom Gelukkig Werken groot is. Ik was verrast en blij tegelijkertijd, omdat ik in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) handvatten heb gekregen en doorgeef om gelukkig te werken en om gelukkig te zijn en om ziek zijn te voorkomen. 

"It's You Day" is ons motto

Geschreven door: Guido Dik 6 november 2017
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

De visie van NLPpuntNL, waar staat het voor ?

Binnen NLPpuntNL werken wij al een tijd met het motto: It’s You Day! Wij vinden het belangrijk dat mensen goed in hun vel steken en het beste uit zichzelf kunnen halen, elke dag weer. 

In onze maatschappij zien we dat de behoefte hieraan ook groeit. En helemaal nu het economische tij ons weer wat meer toelacht zien we dat er ook steeds meer ruimte voor komt. Voor ons is deze ruimte er overigens altijd - ongeacht de economische situatie.
Waar staat nou eigenlijk It’s You Day voor? Want het is natuurlijk een mooie Milton kreet, vakjargon uit NLP om aan te geven dat je er voldoende ruimte voor een ieder is om daaraan zijn eigen invulling te geven. En ik wil hierover graag wat met je delen.

NLP is meer dan spiegelen

Geschreven door: Karin Wiebenga 18 september 2017
Trainer/Coach
karin@nlppunt.nl

NLP is meer dan spiegelen en dezelfde houding aannemen in verkoop.

Deze week werden mijn collega Guido en ik geïnterviewd door Glen van der Burg van People Power op New Business Radio. Het is zo leuk om op de radio te komen. Een nieuwe ervaring voor ons want het is niet dagelijkse kost om met zo’n mooie koptelefoon op, te vertellen wat NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is, wat je ermee kunt en hoe wij dat als NLPpuntNL in trainingen en coaching vormgeven. En je weet, hoewel je ze niet ziet, dat er mensen live naar je luisteren, hoe cool is dat?

Van Trainer naar Master Trainer deel 6

Geschreven door: Guido Dik 13 augustus 2017
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

Master Trainer of NLP, I did it!

Ik zit inmiddels in het vliegtuig terug naar Nederland als ik deze blog schrijf. Ik ben geslaagd! Ik ben Master Trainer in NLP en het voelt goed, retegoed mag ik wel zeggen! Gisteren om ongeveer 17:00 uur plaatselijke tijd startte de “graduation ceremony.” En als Master Trainer ben je dan als eerste aan de beurt. Het was echt supergaaf om mee te maken hoe het is om tot de hoogste graad in NLP te promoveren. Het voelt als de bekroning van jarenlang werken aan je kwaliteit en aan je succes. 

Van Trainer naar Master Trainer deel 5

Geschreven door: Guido Dik 4 augustus 2017
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

Een geweldige tijd!

Gaaf om weer bij een Trainers Training van Tad en Adriana James te zijn!

De eerste week in Las Vegas zit er alweer op en ik dacht dat het goed zou zijn om een korte update te geven van hoe het hier is en wat er allemaal gebeurd. 

Heerlijk om weer in de groep te zitten 

Het is fantastisch om weer in een trainers training van Tad en Adriana James te zitten. Het voelt een beetje als thuiskomen. Immers, dit is de plek waar het 15 jaar geleden voor mij ook allemaal is begonnen. De trainers training in de USA. Voor mij was het een duidelijke keuze om daar naartoe te gaan. Er is veel veranderd in 15 jaar tijd. Wat hetzelfde gebleven is? De absolute kwaliteit van Tad en Adriana. En zoals zij het zelf zeggen. Het is de bedoeling dat het stokje doorgegeven wordt aan zoveel mogelijk mensen in de wereld. We hebben nog zoveel te doen, nog zoveel mensen te bereiken. Er zijn op deze aardbol nog steeds meer mensen die niet(s) van NLP weten dan mensen die wel er vanaf weten. Er is nog heel veel werk te doen om te zorgen dat mensen bewuster zijn van hun gedrag, de invloed die ze hebben en hoe ze dit kunnen aanwenden. 

Hoe houd je je vakantiegevoel het langste vast?

Geschreven door: Karin Wiebenga 2 augustus 2017
Trainer/Coach
karin@nlppunt.nl

Je hebt er een heel jaar naar uitgekeken, wellicht heb je al een jaar van tevoren geboekt omdat je graag weer op diezelfde plek wil zijn om jouw jaarlijkse vakantie te houden. En dan na deze heerlijke weken ga je weer terug, terug naar je werk, naar je dagelijkse zaken, je huis, je buurt, je familie.
En hoe houd je dan je vakantie gevoel zo lang mogelijk vast. Of misschien wil je wel gedurende dat jaar, dat je aan het werk bent je kunnen verheugen op je bestemming of weer even terugdenken, ervaren hoe het ook alweer was op deze mooie vakantie. Ik heb een aantal tips en ideeën voor je, hoe je er vaker aan terug kunt denken en hoe je dat fijne gevoel meer bij je houdt, want vanuit een fijn gevoel neem je betere beslissingen.

Van Trainer naar Master Trainer deel 4

Geschreven door: Guido Dik 24 juli 2017
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

Ik ben op weg! 

Wanneer je dit leest ben ik op weg naar Las Vegas, het gaat eindelijk gebeuren

 

Het lange wachten sinds februari wordt beloond. Ik eindelijk op weg en op 11 augustus is het zover! Ik schrijf deze blog nog even vlak voordat ik op het vliegtuig stap. Morgen (dinsdag 25 juli) begint de laatste trainers opleiding waar ik zal assisteren. Ik ben er klaar voor!Het lange wachten sinds februari wordt beloond. Ik eindelijk op weg en op 11 augustus is het zover! Ik schrijf deze blog nog even vlak voordat ik op het vliegtuig stap. Morgen (dinsdag 25 juli) begint de laatste trainers opleiding waar ik zal assisteren. Ik ben er klaar voor!

Van Trainer naar Master Trainer deel 3

Geschreven door: Guido Dik 3 juli 2017
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

Nog 4 weken dan vertrek ik

En wat betekent Master Trainer eigenlijk voor jou: onze cursisten?
De Route naar Master Trainer op het gebied van NLP deel 3

Het is nu nog vier weken voordat ik op pad ga naar Las Vegas om door Tad en Adriana James gecertificeerd te worden als Master Trainer op het gebied van NLP. Natuurlijk is dat voor mij een mooie stap. En ik zat me laatst af te vragen of jij weet wat dit voor jou kan betekenen. Misschien is het goed om daar een korte achtergrond bij te geven. Ik zou namelijk nooit Master Trainer willen worden wanneer dat alleen maar iets voor mijzelf betekent. Ik vind het belangrijk dat het ook iets voor andere mensen kan betekenen. En gelukkig is dat ook het geval. 

Van Trainer naar Master Trainer deel 2

Geschreven door: Guido Dik 2 juni 2017
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

Nog twee maanden te gaan.


Dan wordt ik Master Trainer in NLP.

Het mag gezegd worden, het is nog twee maanden voordat ik naar Las Vegas ga om Master Trainer te worden en ik begin er steeds meer zin in te krijgen!
Dat komt doordat ik me weer aan het verdiepen ben in de trainers opleiding die dan op het programma staat. En er ligt nog een uitdaging op de loer. En dat is de uitdaging dat ik misschien wel één van de demonstratie dagen mag verzorgen. Ik heb namelijk lopen denken ‘welke criteria hebben ze van me gezien en welke nog niet?’. Het enige wat ze nog niet van me gezien hebben is hoe ik NLP technieken demonstreer. En omdat je als Master Trainer twee stappen boven de stof mag staan betekent het dat je vlekkeloze demonstraties moet verzorgen. En dan rijst de vraag: kan ik dat wel? Een goede reden om weer eens in alle demonstraties van NLP te duiken die er gegeven worden.

Van Trainer naar Master Trainer deel 1

Geschreven door: Guido Dik 28 april 2017
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

11 augustus 2017 is het zover!

In 2002 ben ik NLP trainer geworden en dat heeft me veel gebracht. Nu 15 jaar later ben ik zover dat ik NLP Master Trainer kan worden. En daar ben ik trots op. Niet gewoon trots, nee supertrots. Het is een bewijs dat ik voldoe aan de norm om een echte goede NLP trainer te zijn en ook een positie krijg binnen het vakgebied die me tot autoriteit maakt. Daarnaast ben ik al jaren bezig dit traject te bewandelen en het einde is in zicht;


11 augustus 2017 in Las Vegas word ik gecertificeerd als NLP Master Trainer door Tad en Adriana James. 

Wat is NLP en wat kan ik ermee? deel 2

Geschreven door: Guido Dik 20 maart 2017
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

In mijn vorige blog heb ik aangegeven waar de letters NLP voor staan en wat je er in communicatie mee 

kunt. Deze keer laat ik je zien wat je ermee kunt.

Wanneer is NLP nuttig?

Wat is NLP en wat kan ik ermee? deel 1

Geschreven door: Guido Dik 8 maart 2017
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

Wat is NLP?

5 redenen om de technieken van NLP te leren

Geschreven door: Karin Wiebenga 18 januari 2017
Trainer/Coach
karin@nlppunt.nl

Heb jij weleens dat je het idee hebt dat je niet begrepen wordt? Wat doe je dan? Ga je harder praten, loop je stampvoetend weg of gebeurt er iets anders? Zeg je een paar keer hetzelfde voor je gevoel, voordat een ander je begrijpt?

That's what it takes to be a trainer

Geschreven door: Guido Dik 6 oktober 2016
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

De ultieme mentale kracht

Wanneer loop jij tegen je grenzen aan? Weet je dat? Wat kun je mentaal wel en wat niet aan? Hoe weet je dat je genoeg vertrouwen hebt om op jezelf terug te kunnen vallen, ongeacht de situatie? En hoe weet je dat je meer aankunt dan je dacht dat je aankon? 

Kritiek geven

Geschreven door: Guido Dik 25 augustus 2016
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

Hoe vertel ik jou...

Dat de aarde niet meer rond is

Dat zijn de moeilijke woorden van het liedje van Marco Borsato. En waar gaat het eigenlijk over. Het gaat over het brengen van een slechte boodschap. Natuurlijk in zijn liedje gaat het over het beëindigen van een relatie. Dan blijft alleen de slechte boodschap over. Die is wel heel lastig. Dat soort slechte boodschappen komen gelukkig minder voor. Veel vaker zitten we met het probleem dat we kritiek hebben op mensen en hoe dat zo opbouwend mogelijk te brengen. En wie heeft daar nog nooit over gepiekerd? Immers, de boodschap gaat over wat er niet goed gaat en dat je dat anders wil hebben.

Een zorgeloze vakantie

Geschreven door: Guido Dik 22 juli 2016
Eigenaar/Trainer/Coach
guido@nlppunt.nl

Hoe neem je écht afstand van je werk tijdens je vakantie

En geniet maximaal

Veel mensen vinden het lastig om echt afstand te nemen van het werk tijdens vakantie. Natuurlijk, je werk is belangrijk en het gaat ook nog eens gewoon door wanneer je met vakantie bent. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je wel écht afstand kunt nemen.

Je persoonlijke jaaroverzicht

Geschreven door: Karin Wiebenga 14 december 2016
Trainer/Coach
karin@nlppunt.nl

Hoe zag jouw jaar eruit?