Geef je carrière een boost!
Geschreven door: Guido Dik 24 juli 2017
Eigenaar/Master Trainer/Coach NLPpuntNL
guido@nlppunt.nl

Ik ben op weg!

Wanneer je dit leest ben ik op weg naar Las Vegas, het gaat eindelijk gebeuren

 

Het lange wachten sinds februari wordt beloond. Ik eindelijk op weg en op 11 augustus is het zover! Ik schrijf deze blog nog even vlak voordat ik op het vliegtuig stap. Morgen (dinsdag 25 juli) begint de laatste trainers opleiding waar ik zal assisteren. Ik ben er klaar voor!Het lange wachten sinds februari wordt beloond. Ik eindelijk op weg en op 11 augustus is het zover! Ik schrijf deze blog nog even vlak voordat ik op het vliegtuig stap. Morgen (dinsdag 25 juli) begint de laatste trainers opleiding waar ik zal assisteren. Ik ben er klaar voor!

Ben ik zenuwachtig? 

Veel mensen vragen me of ik zenuwachtig ben en het eerlijke antwoord is: nee! Ik heb vooraf een paar kleine momenten gehad dat ik wel een beetje zenuwachtig werd. Dat waren met name de momenten dat ik me even afvroeg of ik de stof wel echt goed beheers. Voor die test ben ik nu wel geslaagd. Ja, ik beheers het. Van de week heb ik nog even een geluidsopname geluisterd die gaat over hoe je een demo geeft voor de desbetreffende onderdelen. En ik kwam erachter dat ik deze les ook zelf zou kunnen geven. Dus elke keer dat de zenuwen naar boven zouden kunnen komen word ik tegelijk weer gerustgesteld. 
Wat is er dan wel? Wat er wel is, is dat ik me inmiddels verheug op de training. Ik ben benieuwd hoeveel mensen er in de training zitten, wat hun niveau is. En natuurlijk om Tad en Adriana James weer te zien. Het is toch alweer even geleden dat ik ze live gezien heb. Tad heeft ook een internationale “life time achievement award” gekregen voor zijn bijdrage aan het veld. Het is leuk om het daar eens met hem over te hebben.

Kennis verdiepen: metaprogramma’s

Today you are You

Daarnaast heb ik ook een aantal vragen. Tad is de meester wanneer het gaat om de metaprogramma’s en wij zijn bezig om te kijken hoe we voor de NLP wereld (te beginnen in Nederland) de analyses van Carl Jung kunnen koppelen. Ik schreef in mijn vorige blog al iets over de verbinding die Master Trainers mogen zoeken met de rest van de wereld. En hier hebben wij van NLPpuntNL een mooi punt gevonden om mee te starten. Het verbinden van de wereld van de psychologie en NLP. En de ingang daarvoor ligt bij de metaprogramma’s.
De vragen die ik voor Tad heb gaan over hoe ze ontdekt hebben dat metaprogramma’s een mooie verdieping is  op de MBTI (Myers Briggs Type Indicator een persoonlijkheidstest). MBTI is wel degelijk een onderdeel wat tegen NLP aanzit én dat MBTI is voortgekomen uit het werk van Carl Jung. De MBTI uitkomst noemen we in NLP de “simpele” metaprogramma’s terwijl wat wij de metaprogramma’s noemen strikt genomen de “complexe metaprogramma’s” zijn. 

En daar ook training verzorgen

Omdat ik in Las Vegas ook een assistent ben zullen ze me zeker vragen om een aantal van de ochtendsessies te verzorgen. Iets wat ik graag doe. Ik vind het leuk om weer eens in het engels een training te geven. De onderwerpen die daar aan de orde komen zijn herhalingen over onderwerpen die je als trainer goed moet kennen. Dan kun je denken aan ankeren, strategieën  en waarden veranderen. Ik kijk ernaar uit om ook in zo’n setting te kunnen laten zien hoe je op een simpele en diepgaande manier de stof kunt uitleggen. 

Zijn er dan geen minpuntjes? Jawel het thuisfront zal ik missen

Nicole en SuzanneHet lijkt er dus op dat het allemaal wel goed zit om daar naartoe te gaan. Dat klopt en er is ook een minpuntje. En dat is dat ik drie weken zonder Nicole en Suzanne daar ben. Dat is het enige wat ik echt jammer vind. En ook wel dat ik drie weken van de zomer in Nederland mis. Ik hou van dit jaargetijde en de zomer bevalt me tot nu toe heel goed. Het is ook geen optie om ze daar naartoe te halen. Ik ben hard aan het werk en vakantie vieren doen we het liefst met elkaar. 

Hoe gaat het er verder uitzien? 

De komende drie weken gaat over hard werken. De training is zes dagen per week van 12 uur in de middag tot 20.00 uur. Daarna is het vaak nog even relaxen en dan slapen. De ochtend bestaat dan of uit het geven van een training of het voorbereiden van de stof. En ik heb ook besloten dat ik daar veel ga sporten. Las Vegas is bloedheet in deze tijd van het jaar. De verwachting voor de komende twee weken is 390C. En dan hebben we nog mazzel want de afgelopen weken was het er over de 40oC! Dat betekent dat sporten ’s avonds in het zwembad kan (dan zakt de temperatuur naar zo’n 29oC). Gelukkig is er tegenover het huis waarin ik zit een grote sportschool die 24 uur per dag geopend is.

sportschool vegas

 Ik heb besloten daar voor drie weken lid te worden. Op mijn eigen kickboksschool heb ik van één van de trainers een mooi schemaatje meegekregen om de komende weken daar wat te kunnen doen. Dat is heel fijn. Dus naast de training waar ik aan mijn geestelijke gezondheid werk wordt het ook werken aan mijn fysieke gezondheid. Ik ben dan ook weer begonnen met dertig dagen volledig suikervrij te eten. Ik hoop dan ook zo fit als een hoentje terug te komen.

Ik houd jullie op de hoogte 

De komende weken zal ik een paar korte blogs schrijven om jullie op de hoogte te houden van hoe het gaat. 
Ik heb er zin in! Bye bye!