Geef je carrière een boost!
Geschreven door: Guido Dik 13 augustus 2017
Eigenaar/Master Trainer/Coach NLPpuntNL
guido@nlppunt.nl

Master Trainer of NLP, I did it!

Ik zit inmiddels in het vliegtuig terug naar Nederland als ik deze blog schrijf. Ik ben geslaagd! Ik ben Master Trainer in NLP en het voelt goed, retegoed mag ik wel zeggen! Gisteren om ongeveer 17:00 uur plaatselijke tijd startte de “graduation ceremony.” En als Master Trainer ben je dan als eerste aan de beurt. Het was echt supergaaf om mee te maken hoe het is om tot de hoogste graad in NLP te promoveren. Het voelt als de bekroning van jarenlang werken aan je kwaliteit en aan je succes. 


Trots als een pauw

mannetjespauw

Op het moment dat ik het - overigens schitterend gemaakte - diploma in handen kreeg was ik supertrots met een big smile van oor tot oor. Het voelt echt heel erg goed om dit niveau te bereiken. En ik moet toch ook wel zeggen dat het nu pas werkelijkheid begint te worden. Gisteren wist ik het wel en was ik ook superblij en het begint nu pas echt tot me door te dringen….. IK BEN NU ECHT MASTER TRAINER………. Hoe gaaf om dat te kunnen zeggen. Het voelt als een heerlijke beloning. Gisteravond heb ik er ook met volle teugen van genoten, samen met Barry Rozemeijer. Hij is cursist van NLPpuntNL en heeft zijn trainersopleiding gedaan en is ook geslaagd en is nu NLP Trainer. En dat voelt ook alsof je het gedachtegoed meteen doorgeeft. Way to go Barry. Samen zijn we naar het restaurant gegaan en hebben we heerlijk gegeten. Daarna zijn we in het zwembad gaan zitten van onze airbnb en hebben een goed wijntje erop gedronken. En dan kunnen twee kerels eindelijk een keer heerlijk slap kletsen en de rollercoaster van de afgelopen drie weken verwerken.

Hoogtepunt van de trainers training: Demodag met Tad James! 

Guido demo day

Ik ben nu gecertificeerd door Tad en Adriana James en het is wel goed om jullie te laten weten hoe de laatste twee weken van de opleiding waren. 

Het absolute hoogtepunt was de Demodag tijdens het examen. In Amerika zijn de laatste vier dagen van de opleiding het examen. De eerste dag is het theorie examen. En voor degenen die weten hoe wij een examen afnemen: dat examen bestaat uit drie van onze examens die op één dag afgenomen worden. Dus dat is hard werken voor de deelnemers. 
De tweede dag is voor hun ook een zware dag, ze mogen dan laten zien dat ze goede demonstraties kunnen geven van de technieken. En daar word je heel streng op beoordeeld. Het geven van een goede demonstratie is cruciaal om mensen met de technieken aan de slag te kunnen laten gaan. En ik mocht deze dag samen met een Japanse deelneemster aan het Master Trainer programma met Tad meelopen. En het was veel meer dan meelopen, wij leidden de dag. En omdat zij een taalbarrière had was ik voor 75% in de lead. En het is geweldig om te doen. En toch leer je op zo’n dag nog ontzettend veel van Tad. Wat is die man toch scherp! En het mooie is dat hij laat merken dat ik die scherpte ook heb en hij wijst op de finesses. Het mooiste moment is dat ik op een gegeven moment een demo die door een deelnemer niet goed werd weergegeven heb voorgedaan aan de groep. En om dan te horen te krijgen dat ze daar heel veel van geleerd hebben is een geweldig compliment. Deelnemers zeiden dat ze nu konden zien dat er een heleboel dingen zijn waar je rekening mee moet houden bij het doen van een demo én dat het er heel simpel uitziet wanneer je het ook daadwerkelijk goed doet. Ik groeide van binnen na deze dag! 


En de deelnemers aan de trainers opleiding? 

Guido en Barry

Zoals gezegd: Barry is geslaagd, met vlag en wimpel mag ik wel zeggen. En dat straalt ook op mij af. Tad en Adriana weten inmiddels wat de kwaliteit van onze opleidingen is. En ook dat is mooi om terug te krijgen. Barry gefeliciteerd, en ga aan iedereen laten zien dat je een goede trainer bent! 

Als groep coachingsassistenten wilden wij dat alle deelnemers zouden slagen. Dat heeft nog wel wat voeten in aarde gehad. Bij de meeste deelnemers zat het wel goed en bij een aantal mochten we ze goed helpen en bijspijkeren en vooral ook in hun kracht zetten. De trainers opleiding is een supermooie opleiding voor zowel persoonlijke ontwikkeling als dat je er een vak bij krijgt. En dat zorgt ervoor dat bij sommige deelnemers wat harder aan hun zelfvertrouwen en vaardigheden gesleuteld mag worden dan bij anderen. En dat hebben we gedaan! En het is gelukt! Er was één cursist die het heel zwaar heeft gehad en ook deze is er doorheen gekomen. Dus 100% van de deelnemers is geslaagd en dat komt heel zelden voor bij de trainers opleiding. Dus ook dat is iets om trots op te zijn. Dus ook de tweede en de derde week hebben we heel wat uren erin gestopt om ze allemaal zo ver te krijgen. 

En hoe nu verder? Trainers Training

Ik ga met NLPpuntNL trainers opleiden. En we gaan dat ook op de NLPpuntNL manier doen. Dat betekent dat wij de training gaan spreiden, net zoals wij dat met al onze opleidingen doen. Ik merk dagelijks het verschil tussen mensen die een gespreide opleiding hebben gedaan en mensen die steeds achter elkaar de training krijgen, of dat nou in blokken van drie dagen is of de hele training achter elkaar. En ik wil de beste trainers van Nederland opleiden met de kwaliteitsmaatstaven zoals we zelf gewend zijn. De exacte data zijn we al aan het plannen en zal begin 2018 starten. Daarover houd ik jullie nog op de hoogte! 

Het trainen van trainers: de laatste stap in modeling 

Tijdens onze opleiding laten we altijd zien hoe het allemaal begon. En NLP is begonnen met modeling. Dus wil je de cirkel rond krijgen dan is de laatste stap van modeling het trainen van trainers en het is tijd dat ik die cirkel ga rondmaken. Natuurlijk samen met het NLPpuntNL team. Dat voelt heel goed! De rollercoaster rijdt verder!

Voor deze blog is het wel weer even genoeg, lijkt me. Ik kom binnenkort met meer dingen. Want ik ben nu Master Trainer en dat betekent dat er zich heel veel nieuwe wegen openen. En helemaal in de lijn van NLP is het tijd voor de volgende doelstellingen.

fit

Zo fit als een hoentje…. 

Over doelstellingen gesproken. Ik wilde zo fit als een hoentje terugkomen. Ik heb met dank aan Bouke van sportschool Burning Heart drie keer per week intensief gesport en ik heb ook mijn 30 dagen suikervrij gedaan. Ik ben fit dat is zeker. En ik ben ook afgevallen. Ik weet alleen nog niet hoeveel…. Daar zal ik pas bij thuiskomst achter kunnen komen. Ik ben benieuwd. 

Nu eerst even genieten van het moment en dan….. Op naar het volgende avontuur!

Mocht je vragen hebben of meer willen weten mail me dan gerust via info@nlppunt.nl of guido@nlppunt.nl
Hartelijke groeten vanuit de lucht.

Wil je kennismaken met mij en en met wat ik geleerd heb, bezoek dan de GRATIS informatieavond of doe mee met de Career Boost Camp en geef jezelf en je carrière de boost die je nodig hebt.