Geef je carrière een boost!
Geschreven door: Guido Dik 4 augustus 2017
Eigenaar/Master Trainer/Coach NLPpuntNL
guido@nlppunt.nl

Een geweldige tijd!

Gaaf om weer bij een Trainers Training van Tad en Adriana James te zijn!

De eerste week in Las Vegas zit er alweer op en ik dacht dat het goed zou zijn om een korte update te geven van hoe het hier is en wat er allemaal gebeurd. 

Heerlijk om weer in de groep te zitten 

Het is fantastisch om weer in een trainers training van Tad en Adriana James te zitten. Het voelt een beetje als thuiskomen. Immers, dit is de plek waar het 15 jaar geleden voor mij ook allemaal is begonnen. De trainers training in de USA. Voor mij was het een duidelijke keuze om daar naartoe te gaan. Er is veel veranderd in 15 jaar tijd. Wat hetzelfde gebleven is? De absolute kwaliteit van Tad en Adriana. En zoals zij het zelf zeggen. Het is de bedoeling dat het stokje doorgegeven wordt aan zoveel mogelijk mensen in de wereld. We hebben nog zoveel te doen, nog zoveel mensen te bereiken. Er zijn op deze aardbol nog steeds meer mensen die niet(s) van NLP weten dan mensen die wel er vanaf weten. Er is nog heel veel werk te doen om te zorgen dat mensen bewuster zijn van hun gedrag, de invloed die ze hebben en hoe ze dit kunnen aanwenden. 

Geef het doorestafettestok

In de gesprekken die wij (de assistenten tijdens de trainers opleiding ) met Tad en Adriana hebben wordt het duidelijk hoe graag zij willen dat nieuwe Master Trainers nog veel meer mensen gaan trainen. En er zijn wel redenen waarom een Master Trainer opleiding lang duurt. De belangrijkste reden is dat ze willen dat de kwaliteit van de trainingen heel hoog is en blijft. Zoals Tad het zegt: “I want to be proud of you when of your students comes up to me and shows his capabilities. If they are good on quality I know that you have done a good job.”
En dat is gaaf, want als het goed gaat met de student dan heb ik goed werk geleverd!

Persoonlijke transformatie

Iedereen die NLP gaat doen, ondergaat een persoonlijke transformatie de stap naar NLP Trainer is weer van een heel andere orde. Echter de stap naar Master Trainer is misschien wel de meest bijzondere. Het is heerlijk om te merken hoe ik de afgelopen jaren gegroeid ben. Elke dag sta ik op met nog meer mogelijkheden en nog meer vaardigheden om ons mooie gedachtegoed aan mensen te kunnen overdragen zodat zij dat kunnen doen wat voor hen werkt. Tegelijkertijd is het ook een moeilijke leerschool omdat je allerlei verantwoordelijkheden hebt te kunnen dragen. Degenen die mij al wat langer kennen weten dat ik dit heerlijk vind. Meer kennis, met meer mensen delen en ze helpen om daarmee weer meer voor elkaar te krijgen. Dat vind ik elke dag weer een mooie uitdaging.

Ik zit in een rollercoaster achtbaan

Elke dag zit ik op dit moment in een rollercoaster om andere mensen te helpen om Trainer te worden. Het is een hogedrukpan voor deze mensen. Dat maakt het ook intensief. Ik ben ongeveer 12 uur per dag hiermee bezig. Daaromheen is het nog een beetje ontspannen en wat sporten en slapen. Het zit helemaal vol.
En de rollercoaster stopt pas op 11 augustus, de dag dat deze mensen zullen afstuderen als NLP Trainer. Wij - de assistenten - hebben een mooie missie geformuleerd: wij willen dat ze allemaal slagen. Dat betekent dat wij ervoor mogen zorgen dat we ze door de moeilijke momenten van de training heen helpen. De normen om te slagen zijn hoog en wij willen dat hun dat lukt. Wanneer dat lukt, dan zijn wij ook geslaagd.

Ik heb een goede tijd. Ik vermaak me prima en leer weer bij door andere mensen te helpen leren. Tegelijkertijd merk ik ook dat mijn leercurve minder steil aan het worden is. En dat is ook precies zoals het moet zijn. Tad en Adriana hebben zelf gezegd aan het begin van deze training dat je merkt dat je klaar bent voor het Master Trainerschap wanneer je merkt dat je de sfeer opsnuift en dat de stof allemaal bekend voor je is. 
Nog een week en dan kan het feest beginnen! In de tussentijd kan ik me nog goed focussen om ervoor te zorgen dat ik ook zo fit als een hoentje terugkom. Ik eet alleen heel zuiver voedsel, neem geen alcohol en ik sport minstens drie keer per week dankzij een lidmaatschap voor 1 maand bij de sportschool aan de overkant van de straat. 

Ik hoop dat jullie allemaal genieten van de zomer en een goede vakantie hebben. Mocht je vragen hebben of meer willen weten mail me dan gerust via info@nlppunt.nl  of guido@nlppunt.nl .

Wil je kennismaken met mij en en met wat ik geleerd heb, bezoek dan de GRATIS informatieavond of doe mee met de Career Boost Camp en geef jezelf en je carrière de boost die je nodig hebt.