Geef je carrière een boost!
Geschreven door: Guido Dik 6 november 2017
Eigenaar/Master Trainer/Coach NLPpuntNL
guido@nlppunt.nl

De visie van NLPpuntNL, waar staat het voor?

Binnen NLPpuntNL werken wij al een tijd met het motto: It’s You Day! Wij vinden het belangrijk dat mensen goed in hun vel steken en het beste uit zichzelf kunnen halen, elke dag weer. 

In onze maatschappij zien we dat de behoefte hieraan ook groeit. En helemaal nu het economische tij ons weer wat meer toelacht zien we dat er ook steeds meer ruimte voor komt. Voor ons is deze ruimte er overigens altijd - ongeacht de economische situatie.
Waar staat nou eigenlijk It’s You Day voor? Want het is natuurlijk een mooie Milton kreet, vakjargon uit NLP om aan te geven dat je er voldoende ruimte voor een ieder is om daaraan zijn eigen invulling te geven. En ik wil hierover graag wat met je delen.


Geluk: balans tussen lichaam, voeding en geest


lichaam voeding geestNatuurlijk gaat It’s You Day over het vinden van een staat, een gemoedstoestand. De best mogelijke staat waar je op dat moment bij kunt en die varieert natuurlijk weg van dag tot dag en van moment tot moment. Vaak kun je je staat sturen, hoe moeilijk dat soms ook lijkt. En we komen erachter dat het sturen van je staat ook afhankelijk is van een aantal factoren. En dat gaat over de balans tussen Lichaam, Voeding en Geest. 
Binnen NLPpuntNL weten wij het meest van de geest, het is niet voor niets dat wij al jaren NLP trainingen en opleidingen geven. En daarnaast ook diverse aanverwante zaken zoals oplossingsgericht coachen, de archetypen van Carl Jung, Immunity to Change, Kwantum Psychologie, etc. etc.
En hoe goed NLP ook werkt, als je alleen aan je geest werkt dan vergeet je een element wat de balans tussen werk en privé makkelijker maakt. Er is dus meer. En dat meer bestaat uit Lichaam en Voeding.


Voeding heeft een sterke invloed op je geluksgevoel


Wanneer je voeding eet dan weet je heel goed dat er gevolgen zijn voor hoe je je voelt. De korte termijn effecten zijn maar al te goed bekend. Wanneer je aan het sporten bent en je hebt een suikerdip dan weet je dat je snel druivensuiker ofzo , hebt te nemen. En wanneer je aan een biertje of wijntje zit dan weet je maar al te goed dat je je eerst heel goed voelt, maar die ochtend erna ……. ?. Dat is overigens de directe werking van voeding op je gemoedstoestand. Wist je dat de lange termijn effecten van voeding op je gevoel van geluk (en je gezondheid) nog veel dieper gaan en reiken? Een simpel voorbeeld: veel nederlanders hebben een vitamine D tekort. Maar wat is daar nou erg aan? Daar wordt veel over geschreven, zo weet eigenlijk iedereen dat je weerstand ervan vermindert. Wat veel minder mensen weten is dat wanneer je 80 µg (microgram) vitamine D per dag neemt dat dit je gevoel van geluk enorm beïnvloedt? Doen zou je dan toch zeggen? En dit is een lange termijn effect van hoe je je voeding kunt aanvullen. Wanneer wij het overigens over voeding hebben dan gaat het over voeding in de breedste zin van het woord. Dat betekent, eten en ook voedingssupplementen.
Omdat wij ons erin verdiept hebben weten wij veel op het gebied van voeding en we zijn geen experts. En je kunt ook niet op elk gebied een expert zijn, vandaar dat wij samenwerken met experts op dit vlak.


Workshop op zaterdag 9 december i.s.m. Amber Albarda

Amber AlbardaIk ben er dan ook trots op dat ik kan aankondigen dat wij op als expert samenwerken met Amber Albarda.
Zaterdag 9 december geven wij een workshop van 10.00 - 17.00 in Baarn. Deze dag gaan we in op hoe je meer bewust kunt zijn van voeding én hoe je dat op een goede manier kunt inpassen in je dagelijkse leven. En ja, wij laten je ervaren hoe je je eigen keuzes kunt maken op dit gebied en waar je wel en ook niet je aandacht aan wilt besteden.
Om je in te schrijven stuur je een mail naar info@nlppunt.nl of je doet dit via de site: http://www.nlppunt.nl/portal/nlp-cursus/super-health-seminar.
De kosten voor de dag zijn: € 59.- per persoon.En ook het lichaam helpt mee om ons gelukkig te voelen


Naast voeding en geest is ook ons lichaam een belangrijke sleutel om ons gelukkig te voelen. Het is een belangrijke derde pijler waar het gaat om It’s You Day ook werkelijk in te kunnen vullen. Het punt is dat we als mensen deze pijler pas belangrijk gaan vinden wanneer ons lichaam ons in de steek laat. Dan komen we in de medische molen terecht om ervoor te zorgen dat we opgelapt worden en we ons weer zo goed mogelijk gaan voelen. En in plaats van ons te focussen op wat er mis kan gaan: Hoe zou het zijn wanneer je de medische zorg voor het lichaam kunt uitstellen? En dan hebben we het over tientallen jaren uitstellen. Zou dat niet supergaaf zijn?
Gelukkig is er binnen de medische wetenschap ook het nodige aan het veranderen op dit vlak en is er een stroming aan het opkomen die van een medische wetenschap gericht op reparatie de aandacht wil verleggen naar een medische wetenschap van preventie. En dit uit zich in een heleboel handige en praktische tips. Dingen die je elke dag gewoon kunt doen. En ook is het zo dat er steeds meer verschijnt over de integratie tussen lichaam en geest. Zo zijn er ook steeds meer artsen die weten wat de betekenis is van je gedachten op de gesteldheid van je lichaam.
Ook daar zullen Amber en ik dingen over vertellen op zaterdag 9 december.


It’s You Day! Een visie die zich verder blijft ontwikkelen


Ik hoop je in deze blog uitgelegd te hebben dat It’s You Day! een mooi motto is waar je elke dag iets heel simpels aan kunt toevoegen. Tegelijkertijd zit er onder ons It’s You Day! verhaal een aantal veel diepere lagen.

NLPpuntNL it's youday act now

 

Geluk krijg je wanneer er balans is tussen Lichaam, Voeding en Geest


Op dit moment weten wij dat je het beste uit jezelf haalt door balans te creëren tussen Lichaam, Voeding en Geest. En onze visie blijft zich ontwikkelen. Dat betekent dat wanneer er weer meer dingen bekend worden hierover dat wij daar ook weer over zullen berichten. Er valt ook heel veel over te schrijven. Zoveel dat een blog daarin tekort schiet. Vandaar dat wij binnenkort een ebook zullen publiceren waarin we echt de diepte ingaan over dit onderwerp.
Natuurlijk kun je in de tussentijd altijd vragen aan stellen hierover. Tot die tijd: maak van elke dag een goede dag!

 

Tot de volgende blog!
Mocht je vragen hebben of meer willen weten mail me dan gerust via info@nlppunt.nl of guido@nlppunt.nl.
Wil je zelf kennismaken met mij en het gedachtengoed, bezoek dan de GRATIS kennismaking-avond of doe mee met de 2-daagse Training NLP.  It’s You Day!