Geef je carrière een boost!

SUCCESVOL COACHEN

Whitmore, John,
Succesvol coachen,
ISBN 9024405564, H. Nelissen Baarn

Succesvol coachen Dit succesvolle handboek maakt duidelijk hoe je de vaardigheden en de kunst van het coachen goed leert beheersen en hoe je de grote waarde hiervan voor het ontsluiten van de potentiële kwaliteiten van anderen kunt realiseren om hen optimaal te laten functioneren.

Algemeen wordt nu erkend in het bedrijfsleven dat coachen positiever, effectiever en krachtiger is dan het geven van instructies. Nu coachen zowel het instrument als de essentie van de veranderende bedrijfscultuur is geworden, trachten ook de meest succesvolle managers hun stijl dienovereenkomstig aan te passen. Maar zoals John Whitmore schrijft: 'Coachen  is niet louter een techniek die je in stelling brengt en onder bepaalde voorgeschreven omstandigheden star toepast. Het is een manier van leidinggeven, een manier van omgaan met mensen, een manier van denken, een manier van zijn.'
Dit handige boek, dat overal ter wereld wordt gelezen en gebruikt, draagt overtuigende argumenten aan om vragen te stellen in plaats van instructies en bevelen te geven, om prompt handelen en piekprestaties te stimuleren. Het onderzoekt de dynamiek van teamontwikkeling en geeft coachen een plaats als centrale vaardigheid in het leidinggeven aan teams.
Deze praktische gids bevat uitvoerige adviezen om een 'cultuur van verwijten' te voorkomen en competent functioneren te bevorderen. Het bevat uitgebreide voorbeelden van effectieve vragen om meer inzicht en verantwoordelijkheidsbesef te kweken - vragen die de ander aan het nadenken zetten, een sterke gerichtheid op het zoeken van oplossingen vereisen, geen oordeel geven maar beschrijvend zijn, en de coach de mogelijkheid van feedback geven. Er zijn hoofstukken over motivatie en zelfvertrouwen opbouwen door middel van coachen, feedcack en 'feedforward', en een hoofdstuk over leren en plezier.
Het is een heldere, kernachtige, praktische en lezersvriendelijke gids in coachen, geschreven in een stijl die een schoolvoorbeeld van coachen is. De tekst in deze geheel herziende uitgave is tevens uitgebreid met hoofstukken over doel en zingeving bij mensen en hoe je dit daadwerkelijk kunt coachen.